Jurnalul amutirii


Se credea o mica si inocenta sclipire . O mica si incoenta sclipire a iubirii ei inexistente.

Statea pe podeauna de cupru, rece ca gheata in toiul verii. Citea un caiet de schite. O amintire lasata de vechea ei tandrete. Ce dulce credea ca este. Si Doamne! cata fericire cand traia acele clipe de mizerie. Le citea acele pagini si plangea, se amagea. Credea ca totul o sa fie bine, ca va reveni totul inapoi, credea ca o sa fie la fel. Dar ce schimbare aduce vechiul, ce schimare aduce morbidul? Oh, era prea comod pentru ea, prefera sa moara chiar daca ii era frica de propria-i soarta. Prefera sa se vada chinuita si molipsita, arsa sau prajita! Orice, dar numai nu podeaua rece si zilele de dizgratie.
Dar totusi a lasat sa intre, a lasat sa patunda. A devenit sarea si lumina lumii sau cel putin asa dorea sa fie. O dureau pansamentele si ranile de la ostire. Of, o licarire, o sclipire…si plangea ea tot plangea! Isi astepta salvarea, astepta ce cauta. Visele ei sangerau, compatriotii ei o dispretuiau! Avea nevoie de alinare, de o podea calda, de-o favoare, de un brat pe care sa se lase, de un umar tare. Poate chiar de-o rasuflare blanda si dulce, de-un cuvant intelept in vreme de rascruce. Intr-un cuvant pamantesc si nefolositor, se numea dragoste nemuritoare. „Abba, Abba!” ea striga, „Abba , Abba!” ea canta.
Intr-un ceas destoinic si greu, iata Cel cautat. Of, cel mult visat! Podeaua e aur si caietul dispare, TU dulce SALVARE!

09.06.2010. 19:53

________________________________

Andreea Teban<3.

Thank you for 100 posts. Multumesc pentru 100 de posturi.

Reclame

Un gând despre &8222;Jurnalul amutirii&8221;

  1. Pingback: Jurnalul amutirii - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s